joi, 4 iunie 2009

Supremum Vale

Probabil ca multi dintre voi nu stiu defapt povestea acestei poze, asa ca o sa incerc sa va prezint un cadru general si sa va explic si titlul.

Vechi legende spun ca pe vremea cand Biserica Neagra era in constructie sau in reparatie un copil de 4-5 ani s-a urcat pe schelele biserici ca sa isi viziteze tatal care lucra la acoperis. Odata ce copilul a ajuns sus, si-a imbratisat tatal si la rugat sa faca o mica pauza ca sa stea impreuna pe marginea biserici sa admire pasarile si peisajele. Tatal fiind ocupat si-a rugat fiul sa il mai astepte putin sa isi termine treaba iar dupa sa petreaca putin timp impreuna. Deoarece copilul s-a pilctisit sa isi astepte tatal s-a dus singur la marginea biserici. Acolo nimeni nu stie exact ce s-a intamplat... legenda spune ca dintr-o data bietul copil, incercand sa ajunga la un porumbel care statea pe un pilon al biserici, a alunecat. A cazut de la o inaltime de apriximativ 30 de metri si a murit.
In semn de doliu fata de acest copil muncitorii au decis sa monteze o statuie pe acoperisul biserici care sa il intruchipeze pe micul copil.

Acum pentru titlu nu pot sa va dau decat traducerea lui si cred ca o sa ii intelegeti semnificatia

Supremum Vale = Ultimul ramas bun

2 comentarii:

Dan spunea...

Spooky...

Liviu Zaharescu spunea...

That's the point:D