marți, 8 noiembrie 2011

Lord of the Dance, Cronica si Poze
Un spectacol de poveste -LORD OF THE DANCE, sambata, 5 noiembrie, Sala Palatului

Spectacolul minunat conceput de Michael Flatley, Lord of the Dance, cel mai vizionat spectacol din lume a reusit sa  adune din nou, in Bucuresti, la Sala Palatului, peste 8000 de spectatori, care au stat nerabdatori si cu sufletul la gura pana la inceperea fascinantei povesti.

Elevii lui Michael Flatley au reusit sa transforme dansul intr-un adevarat spectacol si sa ne introduca intr-o lume de poveste, intr-o atmosfera extraordinara caracterizata prin dinamism.

Am ramas aproape fara cuvinte la spectacolul pe care l-am vazut…De mult imi doream sa vad un dans irlandez live, dar nu m-am gandit nici o secunda ca o sa reusesc sa vad live Lord of the Dance. Am fost introdusa la fel ca si ceilalti spectatori intro lume aparte, dar la un moment dat si intr-o mare dorinta de a dansa ca ei. Sentimentele mele au oscilat de la bucurie la extaz si sunt sigura ca asta li s-a intamplat tuturor.

Dansatorii au adus pe scena un show nou, schimbat fata de cel de anul trecut, din 2010, componente, roluri si costume noi. In spatele acestui dans se ascunde lupta intre bine si rau pentru centura de Lord of the Dance.

Spectacolul a debutat cu un spiridus (Little Spirit) care si-a inceput povestea in “Cry of the Celts”, dand viata personajelor, cu ajutorul fluierului magic. Prima parte a durat 50 min si s-a terminat cu “The Lord of the Dance, the Clan”.

In pauzele luate de dansatorii de la Lord of the Dance, isi faceau aparitia o solista si doua violoniste, care au pus publicul in miscare, aplaudand si batand din picioare.

In cea de-a doua parte a spectacolului isi face din nou aparitia spiridusul, fara fluierul fermecat, Lordul Intunericului sfaramandu-l.

Finalul povestii a fost remarcabil prin victoria Binelui asupra raului si castigarea centurii Lord of the Dance.

La finalul spectacolului a urcat pe scena intreaga trupa pentru dansul final, nelasand niciun spectator pe scaun. Dupa acest dans au fost rechemati pe scena prin aplauzele spectatorilor pentru inca un dans.
Tot spectacolul ne-a tinut intr-o continua tensiune si pentru mine s-a transformat intr-o adevarata seara irlandeza. Cu siguranta mai vreau sa merg la astfel de spectacole de vis!

Text: Georgiana Horia


Niciun comentariu: